Gruzdintuvės, kitaip vadinamos oro gruzdintuvėmis arba fryeriais, tapo populiarios namų virtuvėse dėl savo naudingų savybių. Štai keletas gerųjų gruzdintuvės savybių:
Sveikesnis maistas: gruzdintuvės naudoja karštą orą, todėl maisto produktai yra mažiau riebūs nei tradicinio gruzdinimo metodais. Tai leidžia mėgautis mėgstamais patiekalais, nesumažinant jų maistingumo.
Greitas kepimas: šis prietaisas dažnai veikia greičiau nei įprastos orkaitės ar keptuvės, nes karštas oras cirkuliuoja aplink maistą, užtikrindamas tolygų kepimą.
Lengva naudoti: dauguma gruzdintuvų turi intuityvų valdymą ir galima pasirinkti temperatūrą bei virimo laiką. Tai leidžia net ir mažiau patyrusiems virtuvėje žmonėms pasigaminti skanų maistą.
Lengva valyti: dauguma gruzdintuvų turi nuimamas dalis, kurios gali būti plaunamos indaplovėje, todėl valymas po gaminimo proceso yra paprastesnis.
Mažiau kvapų: naudojant oro gruzdintuves, sumažėja viso kepimo metu atsirandančių kvapų, lyginant su tradiciniu gruzdinimu aliejuje.
Įvairiapusiškumas: gruzdintuvės gali būti naudojamos ne tik bulvytėms fri gaminti. Jos puikiai tinka ir kitų patiekalų, pavyzdžiui, daržovių, vištienos, mėsos, kepinių, ruošimui.
Didesnė sauga: nors gruzdintuvės vis tiek reikalauja atsargumo, jos mažina riziką, susijusią su karštu aliejumi, kaip tai būna tradicinio gruzdinimo metu.
Šios savybės daro gruzdintuves patrauklų pasirinkimu daugeliui namų šeimininkių, siekiančių paruošti skanų ir sveiką maistą.
Štai 20 populiarių patiekalų, kuriuos galite gaminti gruzdintuvėje, kartu su trumpais receptų aprašymais:
Bulvytės fri
Supjaustykite bulves, pamirkykite vandenyje, nusausinkite, pagardinkite druska ir aliejumi, tada gruzdinkite apie 15-20 minučių.
Vištienos sparneliai
Vištienos sparnelius pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir kepti 25-30 minučių, kol bus traškūs.
Daržovių traškučiai
Supjaustykite morkas, cukinijas, bulves ir panašias daržoves plonais griežinėliais, pagardinkite prieskoniais ir kepkite 15-20 minučių.
Sūrio lazdelės
Imkite sūrio lazdelės, panardinkite į tešlą ir kepkite gruzdintuvėje 5-7 minutes.
Kepintos krevetės
Krevetės marinuojamos česnaku ir citrina, tada kepkite 10-15 minučių.
Pikantiški vištienos kukuliai
Vištienos faršą sumaišykite su prieskoniais ir formuokite kukulius, kepkite 12-15 minučių.
Batatų traškučiai
Batatus supjaustykite plonais griežinėliais, pagardinkite druska ir aliejumi, kepkite apie 15-20 minučių.
Žuvies filė
Žuvies filė pagardinkite citrina ir žolelėmis, kepkite 10-12 minučių.
Kepinti brokoliai su parmezanu
Brokolius pagardinkite aliejumi, česnaku ir parmezanu, kepkite 10-15 minučių.
Jaučio mėsos šašlykai
Jaučio mėsą supjaustykite kubeliais, marinuokite su prieskoniais ir kepkite 12-15 minučių.
Moliūgų pyragaičiai
Ingredientai: moliūgų tyrė, cukrus, cinamonas, miltai, kiaušinis, vanilė.
Paruošimas: Sumaišykite visus ingredientus, supilkite į muffinų formeles ir kepkite 15-18 minučių 175°C temperatūroje.
Obuolių traškučiai
Ingredientai: obuoliai, cinamonas, cukrus.
Paruošimas: Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais, pagardinkite cinamonu ir cukrumi. Kepkite 15 minučių 150°C temperatūroje, kol traškūs.
Šokoladinis brownies
Ingredientai: sviestas, cukrus, kiaušiniai, miltai, kakavos milteliai, vanilė.
Paruošimas: Ištirpintą sviestą sumaišykite su cukrumi, kiaušiniais ir miltais. Supilkite į kepimo indą ir kepkite 15-20 minučių 160°C temperatūroje.
Saldžios bananų duonelės
Ingredientai: bananai, miltai, su cukrumi sumaišyti kiaušiniai, kepimo milteliai.
Paruošimas: Viską sumaišykite, supilkite į formą ir kepkite 25-30 minučių 175°C temperatūroje.
Kepinti persikai su cinamonu
Ingredientai: persikai, cinamonas, cukrus, medus.
Paruošimas: Persikus perpjaukite per pusę, pagardinkite cinamonu ir cukrumi, kepkite 10-15 minučių 175°C temperatūroje.
Šokoladiniai pyragėliai
Ingredientai: šokoladas, sviestas, cukrus, kiaušiniai, miltai.
Paruošimas: Ištirpintą šokoladą su sviestu sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais, tada įmaišykite miltus. Kepkite 12-15 minučių 175°C temperatūroje.
Kepintos braškės su vaniliniu jogurtu
Ingredientai: braškės, cukrus, cinamonas.
Paruošimas: Braškes pagardinkite cukrumi ir cinamonu, tada kepkite 8-10 minučių 175°C temperatūroje.
Saldžios batatų plytelės
Ingredientai: batatai, cinamonas, medus.
Paruošimas: Batatus supjaustykite ir pagardinkite cinamonu bei medumi, kepkite 20-25 minutes 175°C temperatūroje.
Kepintos slyvos su migdolais
Ingredientai: slyvos, cukrus, migdolai.
Paruošimas: Slyvas perpjaukite, pagardinkite cukrumi ir įdėkite smulkintų migdolų. Kepkite 10-12 minučių 175° temperatūroje.
Kepinti obuoliai su razinomis
Ingredientai: obuoliai, razinos, cinamonas, cukrus.
Paruošimas: Obuolius išskobkite, įdėkite razinas ir pagardinkite cukrumi bei cinamonu. Kepkite 15-20 minučių 175°C temperatūroje.
Visi šie receptai yra lengvai paruošiami ir leidžia mėgautis skaniais patiekalais, pagamintais greitai ir sveikiau nei tradiciniu būdu. Skanaus!
www.rakandas siūlo įsigyti šią oro gruzdintuvę https://reteila.lt/product/henri-karsto-oro-gruzdintuve-57l/
Sveiki ar perkant gruzdintuve pridėsite ir karšto oro lygintuva?
Sveiki, Andriau.
Taip, jei pirksite gruzdintuvę dovanų gausite garų lygintuvą, tik nepamirškite Nuolaidos kodo laukelyje įvesti – lygintuvas.